Forumul serialelor TV
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul serialelor TV

Va oferim o colectie diversificata de seriale. Cele mai noi recenzii, stiri si informatii din lumea serialelor TV.
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Bine ai venit pe forumul serialelor TV !

Distribuiţi | 
 

 Cum putem combate stresul ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
miss.ankee
miss.ankee
Admin
Admin

feminin Numarul mesajelor : 846
Puncte : 2569
Localizare : Bucharest
Data de inscriere : 10/08/2010

Cum putem combate stresul ? _
MesajSubiect: Cum putem combate stresul ?   Cum putem combate stresul ? I_icon_minitimeMier Aug 11, 2010 12:32 am

Oamenii raspund prin stres la diferiti stimuli fizici, mintali sau emotionali. Uneori putin stres in vietile noastre poate scoate la suprafata ce e mai bun in noi, dar daca tensiunea este prea mare sau dureaza prea mult putem sa ne pierdem capacitatea de a-i face fata si chiar sa ne imbolnavim. Toti avem nevoie de metode eficiente pentru a aborda stresul inevitabil.

Provocarea stresului poate fi incitanta, stimulatoare sau datatoare de energie. Unele persoane au nevoie de un stres continuu, dar majoritatea considera ca ii pot face fata doar un timp limitat, aparand apoi probleme fizice sau stari de disperare. Nivelul hormonilor de stres scade in mod normal dupa ce trece stresul si va puteti relaxa. Nivelul hormonilor poate ramane crescut daca stresul continua ori revine frecvent sau daca obisnuiti sa reactionati la stres, oricat ar fi el de mic, cu o stare de disperare. Cercetarile indica faptul ca 75 % din boli sunt legate de stres.

Printre bolile legate de stres se numara hipertensiunea, atacul de cord, accidentul cerebral, depresia, anxietatea, sindromul de oboseala cronica, sindromul de colon iritabil si alte probleme digestive, obezitatea, migrena si problemele respiratorii.

A te simti mereu stresat perturba si sistemul imunitar, marind posibilitatea aparitiei infectiilor, a cancerului si a bolilor autoimune, in care sistemul imunitar se intoarce impotriva celulelor propriului corp. Fumtaul, mancatul in exces si alte dependente obisnuite sunt adesea legate de stres.

Metode preventive

Nu este totdeauna posibil sa preveniti evenimentele care produc stres, dar puteti sa va modificati reactia la stimuli. Aflati strategiile de control al stresului,asa incat data viitoare cand va simtiti stresat sa puteti alege una adecvata. Astfel nivelul hormonilor de stres va scadea, ajutandu-va sa faceti fata la orice eveniment. Reactia la stres va este influentata de multi factori: daca sunteti primul sau al doilea nascut, cel mai mic dintre frati sau singur la parinti, apoi varsta, sexul, educatia, personalitatea si sanatatea.

Tratament

Masuri generale: Prima etapa a controlului stresului este sa observati ce sau cine va face sa va simtiti stresat si cum reactionati. A doua etapa este sa reduceti stresul. Al treilea element este sa folositi strategii pentru a va ajuta sa reactionati la presiuni intr-un mod constructiv.
Dieta: In perioadele de stres corpul consuma nutrientii mai repede ca de obicei, ceea ce poate duce la deficiente si, in consecinta, la scaderea imunitatii, daca nutrientii nu sunt inlocuiti prin mancare sau prin suplimente.

Macati regulat si in atmosfera relaxata

Consumati alimente bogate in vitaminele A, B, C si E , flavonoizi, calciu, magneziu, seleniu si acizi grasi esentiali.

Reduceti consumul de cofeina si alcool

Mancati mai multe fructe, legume si cereale integrale.
Luati un adaos zilnic de multivitamine si multiminerale.

Aromaterapie

Folositi uleiuri esentiale relaxante- pentru masaj, in baie sau pentru a inhala dintr-un vaporizator sau de pe o bucata de material. Masati-va sau rugati pe altcineva sa o faca. Folositi un ulei de masaj preparat dintr-un total de 8 picaturi de ulei de levantica, neroli amestecate cu 1 lingura de ulei de migdale dulci sau samburi de struguri.

Meditatie

Efectele calmante ale meditatiei – senzatia de a fi concentrat si linistit – va pot ajuta sa va simtiti mai detasat de cauzele stresului. Puteti invata tehnicile de baza ale meditatiei urmand cursuri speciale. Gasiti timp sa practicati zilnic meditatia.

Fitoterapie

Ceaiurile facute din plante calmante sunt de ajutor in perioadele de stres crescut. Beti o cana cu ceai de musetel, valeriana, flori de tei sau de trifoi de 1-2 ori pe zi.

Esente florale

Alegeti un remediu floral a carui descriere se potriveste cu starea de spirit si cu personalitatea pe care le aveti. Esente relevante sunt, de exemplu:
Remediu de salvare: pentru disperare acuta ca urmare a unui soc brusc.
Maslin: pentru epuizare ca urmare a unei perioade de stres prelungit.

Alte terapii

Un consilier sau un psihoterapeut va poate ajuta la controlul stresului si poate analiza motivele pentru care vi se pare greu sa faceti fata acestuia. Acupunctura si multe forme de terapie care includ exercitiu sau manipulare fizica, pot usura simptomele legate de stres.

Relaxare

Formele de relaxare includ:
- Pauze regulate la munca
- Mers in vacanta
- Hobby-uri
- Exercitii respiratorii
- Animale favorite
- Vizita la un salon de infrumusetare.
Sus In jos
 

Cum putem combate stresul ?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul serialelor TV :: FREE TIME :: Diverse :: Sanatate & Sport-